Koje vrste brašna su prihvatljive za osobe sa šećernom bolesti?

Kao i kod brojnih namirnica o kojima smo govorili ranije, niti jedno brašno nije nužno loše ili zabranjeno. Međutim, postoje vrste brašna kojima bi trebalo dati prednost. Birajte brašna od cjelovitog zrna (integralna brašna) i brašna dobivena od namirnica s nižom količinom ugljikohidrata (primjerice bademovo, kokosovo, sezamovo…). Čitanje nutritivne deklaracije je neophodno za izbor prikladnije vrste brašna, a kako bismo vam u tome olakšali izradili smo tablicu koja vam može poslužiti kao šalabahter prilikom kupovine.

Podijeli odgovor

Postavi Pitanje

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Pročitajte još odgovora

Alkohol i šećerna bolest: što treba znati?

Alkohol i šećerna bolest tema su o kojoj je važno govoriti s posebnom pažnjom. Alkohol je tvar koja...

Sladila za osobe s dijabetesom: što smiju, a što trebaju izbjegavati?

Sladila za osobe s dijabetesom pomažu u održavanju regulacije glukoze u krvi, ali njihov odabir...

Proteini u prehrani osoba s dijabetesom

Proteini u prehrani osoba s dijabetesom ključni su za održavanje mišićne mase, stabilnu razinu...