Koje vrste brašna su prihvatljive za osobe sa šećernom bolesti?

Kao i kod brojnih namirnica o kojima smo govorili ranije, niti jedno brašno nije nužno loše ili zabranjeno. Međutim, postoje vrste brašna kojima bi trebalo dati prednost. Birajte brašna od cjelovitog zrna (integralna brašna) i brašna dobivena od namirnica s nižom količinom ugljikohidrata (primjerice bademovo, kokosovo, sezamovo…). Čitanje nutritivne deklaracije je neophodno za izbor prikladnije vrste brašna, a kako bismo vam u tome olakšali izradili smo tablicu koja vam može poslužiti kao šalabahter prilikom kupovine.

Podijeli odgovor

Postavi Pitanje

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Želite li da odgovor na vaše pitanje objavimo anonimno u formi članka?

Pročitajte još odgovora

Mramorni kolač

Sastojci: Mokri sastojci: Suhi sastojci: Priprema: Nutritivni sastav prema ukupnoj količini:...

Kako održati zadovoljavajuću regulaciju šećerne bolesti tijekom blagdana, a pritom uživati u njima?

1. Osigurajte dovoljno lijekova i pomagala Osigurajte dovoljnu količinu lijekova i pomagala kao što...

Broj obroka

Broj Obroka i Vremenski Razmak Broj obroka i vremenski razmak između obroka određuje se individualno...