Smiju li dijabetičari jesti kruh? Koju vrstu kruha preporučate dijabetičarima?

Kruh u dijabetesu nije zabranjen. Međutim, kod odabira kruha prednost uvijek treba dati integralnom kruhu – kruhu napravljenom od cjelovitog zrna žitarica. Kod cjelovitog zrna žitarica zadržani su svi njegovi dijelovi. Takvo zrno osigurava najveću nutritivnu vrijednost i pomaže boljoj kontroli šećera u krvi. Stoga, ukoliko kupujete kruh (ili brašno) obratite pozornost na termine integralni” i “od cjelovitog zrna”. Još bolji (i sigurniji) način je da napravite vlastiti proteinski kruh od cjelovitog zrna. Naposljetku, iako je kruh dozvoljen u dijabetesu to ne znači da treba biti zastupljen u svakom obroku. Kod kruha, ali i kod svih drugih namirnica, potrebno je zadržali se u okvirima umjerenosti.

Podijeli odgovor

Postavi Pitanje

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Pročitajte još odgovora

Alkohol i šećerna bolest: što treba znati?

Alkohol i šećerna bolest tema su o kojoj je važno govoriti s posebnom pažnjom. Alkohol je tvar koja...

Sladila za osobe s dijabetesom: što smiju, a što trebaju izbjegavati?

Sladila za osobe s dijabetesom pomažu u održavanju regulacije glukoze u krvi, ali njihov odabir...

Proteini u prehrani osoba s dijabetesom

Proteini u prehrani osoba s dijabetesom ključni su za održavanje mišićne mase, stabilnu razinu...