Smiju li dijabetičari jesti kruh? Koju vrstu kruha preporučate dijabetičarima?

Kruh u dijabetesu nije zabranjen. Međutim, kod odabira kruha prednost uvijek treba dati integralnom kruhu – kruhu napravljenom od cjelovitog zrna žitarica. Kod cjelovitog zrna žitarica zadržani su svi njegovi dijelovi. Takvo zrno osigurava najveću nutritivnu vrijednost i pomaže boljoj kontroli šećera u krvi. Stoga, ukoliko kupujete kruh (ili brašno) obratite pozornost na termine integralni” i “od cjelovitog zrna”. Još bolji (i sigurniji) način je da napravite vlastiti proteinski kruh od cjelovitog zrna. Naposljetku, iako je kruh dozvoljen u dijabetesu to ne znači da treba biti zastupljen u svakom obroku. Kod kruha, ali i kod svih drugih namirnica, potrebno je zadržali se u okvirima umjerenosti.

Podijeli odgovor

Postavi Pitanje

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
Želite li da odgovor na vaše pitanje objavimo anonimno u formi članka?

Pročitajte još odgovora

Mramorni kolač

Sastojci: Mokri sastojci: Suhi sastojci: Priprema: Nutritivni sastav prema ukupnoj količini:...

Kako održati zadovoljavajuću regulaciju šećerne bolesti tijekom blagdana, a pritom uživati u njima?

1. Osigurajte dovoljno lijekova i pomagala Osigurajte dovoljnu količinu lijekova i pomagala kao što...

Broj obroka

Broj Obroka i Vremenski Razmak Broj obroka i vremenski razmak između obroka određuje se individualno...