Kora:
200 g bademovog brašna
75 g rastopljenog masla
20 g kakaa
eritrol ili stevia po ukusu
prstohvat soli
– oblozi kalup za torte papirom za pečenje, utisni smjesu ravnomjerno,
peci 10 min na 1750C
Krema
900 g sira (pola abc sir, pola svježi sir)
3 jaja
Sok od pola limuna
100 g eritrola
10 kapi stevie
– istuci sir i eritrol, dodaj jedno po jedno jaje, dodaj koricu i sok limuna, promiješaj dobro
– dodaj u kalup (povise podloge od badema) i peci 45 min na 1750C
Gornja krema:
300 g kiselog vrhnja
eritrol ili stevia po ukusu
– pomijesaj, i prelij preko torte, ostavi u ugašenoj pećnici 5 min
Nutritivni sastav na količinu recepta: 1678 g
Energija: 3847 kcal
Proteini: 163 g
Masti: 326 g
Ugljikohidrati: 64 g
Nutritivni sastav na 100 g:
Energija: 229 kcal
Proteini: 10 g
Masti: 19 g
Ugljikohidrati: 4 g