Proteinski sladoled za dijabetičare?

Dijabeticarski sladoled

Proteinski sladoled? Da, ukoliko postignemo dogovor oko dvije ključne stavke:

1) izbor proteinskog sladoleda i

2) količina.

Naime, na tržištu su dostupni različiti proteinski sladoledi. U moru različitosti, preporučio bih da odaberete sladoled koji ne samo da je bogat proteinima, već je istovremeno siromašan ugljikohidratima. Nazovimo ga dijabeto sladoled. Na takav način će doći do manjeg “plesa” razine šećera u krvi, što nam je i krajnji cilj prilikom odabira sladoleda. Međutim, sve prethodno napisano pada u vodu ako pretjeramo s količinom dijabeto sladoleda. Neka vaš dnevni unos bude ograničen na nekoliko žlica (50 g) i svakako nakon prve konzumacije dijabeto sladoleda provjerite stanje vašeg šećera u krvi.

Podijeli odgovor

Postavi Pitanje

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Pročitajte još odgovora

Privremena nestašica inzulina: informacije za pacijente

Zbog privremene nestašice inzulina proizvođača Novo Nordisk na hrvatskom tržištu, želimo umiriti...

Materijali za pacijente s adrenokortikalnim karcinomom

Hrvatskii prijevod cjelovitih informativnih materijala namijenjenih pacijentima oboljelima od...

Kako čuvati inzulin i GLP-1 agoniste tijekom ljeta?

Inzulin i drugi lijekovi koji se moraju čuvati „na hladnom“, poput GLP-1 agonista, počinju gubiti...