Koje vrste brašna su prihvatljive za osobe sa šećernom bolesti?

Kao i kod brojnih namirnica o kojima smo govorili ranije, niti jedno brašno nije nužno loše ili zabranjeno. Međutim, postoje vrste brašna kojima bi trebalo dati prednost. Birajte brašna od cjelovitog zrna (integralna brašna) i brašna dobivena od namirnica s nižom količinom ugljikohidrata (primjerice bademovo, kokosovo, sezamovo…). Čitanje nutritivne deklaracije je neophodno za izbor prikladnije vrste brašna, a kako bismo vam u tome olakšali izradili smo tablicu koja vam može poslužiti kao šalabahter prilikom kupovine.

Podijeli odgovor

Postavi Pitanje

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

Pročitajte još odgovora

Privremena nestašica inzulina: informacije za pacijente

Zbog privremene nestašice inzulina proizvođača Novo Nordisk na hrvatskom tržištu, želimo umiriti...

Materijali za pacijente s adrenokortikalnim karcinomom

Hrvatskii prijevod cjelovitih informativnih materijala namijenjenih pacijentima oboljelima od...

Kako čuvati inzulin i GLP-1 agoniste tijekom ljeta?

Inzulin i drugi lijekovi koji se moraju čuvati „na hladnom“, poput GLP-1 agonista, počinju gubiti...