Sastav:
Kvinoja sirova (u količini 1 čaše od 2 dcl)
1 feta sir (oko 150 g)
2-3 žlice skuhanog slanutka (oko 60 g)
Po želji: sjeckana rajčica (oko 100 g), crvena i žuta paprika (oko 100 g), crvena kapula (oko 30 g), svježi
krastavac (150 g), sjeckani avokado (1 komad), (1-2 masline, kapare)
A ako želimo kompletni obrok, dodati na grilu popečenu sitnije sjeckanu piletinu (150 g, bez kosti).
Začiniti s kvasinom i 1 žlicom maslinovog ulja po želji. Čuvati u frižideru.
Priprema kvinoje: prije kuhanja kvinoju je potrebno dobro isprati u cjedilo pod mlazom hladne vode
oko 30 sekundi. Staviti kuhati u omjeru vode i kvinoje 2:1 i pola žličice soli oko 10-15 minuta prvo na
jakoj vatri dok ne uzavre, a potom smanjiti dok ne popije svu tekućinu. Maknutu posudu sa
štednjaka ostavi poklopljeno još 5 minuta. Ovako pripremljena kvinoja može se čuvati 4-5 dana u
frižideru i dodavati juhama, salatama i/ili drugim obrocima i međuobrocima kao prilog.
Nutritivni sastav (sve namirnice):
na količinu recepta: 1076 g/na 100 g
Energija: 1800 kcal/167 kcal
Proteini: 104 g/ 10 g
Masti: 89 g/ 8 g
Ugljikohidrati: 147 g/ 14 g
Naše ostale recepte pronađite ovdje 🙂