Sastojci:
- 50 g mekinja (zobenih, pirovih ili raženih)
- 20 g psilijuma
- Pola žličice soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 3 jaja
- 300 g sira
Priprema:
- Pomiješaj suhe sastojke (mekinje, psilijum, sol, prašak za pecivo).
- Pomiješaj mokre sastojke (jaja i sir).
- Sjedini suhe i mokre sastojke.
- Odmori tijesto 15 minuta.
- Oblikuj bublice i stavi ih peći na papir za pečenje u zagrijanu pećnicu na 180°C, 35-40 minuta.
Nutritivni sastav prema ukupnoj količini:
- Energija: 630 kcal
- Masti: 25 g
- Ugljikohidrati: 45 g
- Proteini: 63 g
Nutritivni sastav izraženo na 100 g:
- Energija: 120 kcal
- Masti: 5 g
- Ugljikohidrati: 9 g
- Proteini: 12 g
Ključne riječi: mekinje, psilijum, bublice, niskougljikohidratno, visokoproteinski, bezglutensko, niskokalorično, zdravi obrok, dijetalni recept, visokoproteinski kruh, brzo pečenje.