Mramorni kolač

Sastojci za mramorni kolač:

Mokri sastojci:

  • 100 g maslinovog ulja (ili otopljenog maslaca ili kokosovog ulja)
  • 5 jaja
  • 80 mL vrhnja za šlag (ili gustog kokosovog mlijeka)
  • 2 žličice arome vanilije
  • 60 g brezinog šećera
  • 30 kapi stevije

Suhi sastojci:

  • 220 g bademovog brašna
  • 2 žličice praška za pecivo
  • Prstohvat soli
  • Korica limuna ili naranče

Priprema:

  1. Istuci pjenjačom sve mokre sastojke (maslinovo ulje, jaja, vrhnje, vaniliju, brezin šećer i steviju).
  2. Pomiješaj suhe sastojke (bademovo brašno, prašak za pecivo, sol i koricu limuna ili naranče).
  3. Dodaj suhe sastojke u mokre i dobro izmiješaj.
  4. U polovicu smjese dodaj 2 žlice kakaa, 60 mL vrhnja za šlag (ili gustog kokosovog mlijeka) i 1 žlicu brezinog šećera.
  5. Obloži duguljasti kalup papirom za pečenje i naizmjenično stavljaj bijelu i tamnu smjesu.
  6. Pecite na 180°C oko 50 minuta.

Nutritivni sastav prema ukupnoj količini:

  • Energija: 2810 kcal
  • Proteini: 77 g
  • Masti: 240 g
  • Ugljikohidrati: 22 g

Nutritivni sastav izraženo na 100 g:

  • Energija: 396 kcal
  • Proteini: 11 g
  • Masti: 34 g
  • Ugljikohidrati: 3 g

Ključne riječi: kolač, bademovo brašno, bezglutensko, niskougljikohidratno, keto, desert, visokoproteinski, brezin šećer, stevija, niskokalorično, zdravi kolač, tamna i bijela smjesa, kokosovo mlijeko.

Share the Post:

Pogledajte još recepata

Caprese Torta – Čokoladna torta za osobe s dijabetesom

Ako tražite recept za zdraviji desert koji ne ugrožava vašu regulaciju glukoze, ova čokoladna torta...

Chia puding za osobe s dijabetesom

Sastojci (za jednu osobu): Dodatne opcije: Postupak: Nutritivni sastav (na osnovu osnovnih...

Mramorni kolač

Sastojci za mramorni kolač: Mokri sastojci: Suhi sastojci: Priprema: Nutritivni sastav prema ukupnoj...