Ovaj recept nudi svestrano tijesto koje možete koristiti za pripremu ukusnih kuglica ili kao osnovu za pizzu. Savršen je za one koji žele uživati u niskougljikohidratnim i visoko-proteinskim obrocima.
Sastojci:
- 200 g ribane mozzarelle
- 50 g krem sira (ABC…)
- 60 g bademovog brašna
- 40 g kokosovog brašna
- 1/2 praška za pecivo
- Malo soli
- 1 jaje
Priprema:
- Na pari otopite mozzarellu i krem sir dok ne postanu potpuno glatki.
- Dodajte bademovo i kokosovo brašno, prašak za pecivo i malo soli. Miješajte dok se ne dobije čvrsta kugla od tijesta.
- Dodajte 1 jaje i dobro promiješajte.
- Smjesu možete koristiti za oblikovanje kuglica koje ćete peći na 200°C oko 15 minuta, ili je možete iskoristiti kao tijesto za pizzu.
- Ako radite pizzu, oblikujte tijesto u željeni oblik i prebacite ga na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 200°C dok ne postane zlatno i hrskavo.
Nutritivna vrijednost na 100 g (4-5 loptica):
- Energija: 309 kcal
- Masti: 22 g
- Ugljikohidrati: 6 g
- Proteini: 20 g
- Zasićene masti: 9 g
Ovaj recept je izvrstan izbor za brzi obrok koji je ukusan, hranjiv i bogat proteinima. Možete ga prilagoditi ovisno o tome želite li uživati u krekiranim kuglicama ili jednostavno pripremiti pizzu s niskim udjelom ugljikohidrata.
Ključne riječi: mozzarella, krem sir, bademovo brašno, kokosovo brašno, niskougljikohidratno tijesto, pizzu, kuglice, prašak za pecivo, proteinski recept, keto, niskokalorično, bezglutensko, brzi obrok, visoki proteini.