Za građanstvo

Search

Čips od tikvica (preuzeto: Typeoneprincess)

Sastojci:

1 srednje velika tikvica (oko 300g)
100 g parmezana,
1 do 2 žlice sezama ( sjemenke )
Sol, papar, češnjak u prahu i/ili neko drugo začinsko bilje po želji

Priprema:

Ukoliko ste sigurni u porijeklo tikvica, samo ih operite i narežite na ploškice željene debljine ( tanje će bit hrskavije ) u protivnom ogulite im koru te ih potom narežite, posolite i ostavite malo sa strane da puste vodu. Zatim ih još malo potapkajte papirnatim ubrusom da upijete višak tekućine i svaku ploškicu valjajte u smjesu od parmezana i sezama uz dodatak odabranih začina. Slažite ih na pleh obložen masnim papirom i pecite u zagrijanoj pećnici na 200 C nekih 10ak minuta, odnosno dok ne dobiju lijepu boju. Za vrijeme pečenja poželjno ih je okrenuti koji put kako bi se tikvice ravnomjerno zapekle i bile jednako hrskave.

Na količinu recepta: 418 g

  • Energija: 563 kcal
  • Proteini: 48 g
  • Masti: 37 g
  • Ugljikohidrati: 14 g

Na 100 g:

  • Energija: 135 kcal
  • Proteini: 11 g
  • Masti: 9 g
  • Ugljikohidrati: 3 g
Facebook
Twitter