Pizza od tikvica

Ovaj ukusan recept savršeno spaja tikvice, mozzarella sir i psyllium ljuskice, stvarajući jelo koje je bogato proteinima, zdravim mastima i vlaknima. Uz nisku količinu ugljikohidrata, ovo je odličan izbor za sve koji žele uživati u ukusnom jelu koje se može poslužiti kao užina, glavno jelo ili prilog.

Sastojci:

  • 400 g tikvica
  • 2 mozzarelle (250 g)
  • 2 jaja
  • 60 g finog jestivog škroba (gustina)
  • 30 g psyllium ljuskica
  • Malo soli i papra
  • 1 žlica maslinovog ulja

Priprema:

  1. Izribajte tikvice i mozzarellu.
  2. U velikoj zdjeli pomiješajte ribane tikvice i mozzarellu, jaja, škrob, psyllium ljuskice, te začine po želji.
  3. Sve dobro izmiješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
  4. Izlijte smjesu u pleh obložen papirom za pečenje i žlicom poravnajte površinu.
  5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 25-30 minuta.
  6. Pred kraj pečenja, pospite malo ribane mozzarelle po vrhu i pecite još 5 minuta dok ne dobije lijepu zlatnu boju.
  7. Nakon pečenja, izvadite iz pećnice i izrežite na trake.
  8. Po želji, možete umakati u domaći sok od rajčica.

Nutritivni sastav na količinu recepta (855 g):

  • Energija: 1228 kcal
  • Proteini: 63 g
  • Masti: 73 g
  • Ugljikohidrati: 68 g

Nutritivni sastav na 100 g:

  • Energija: 144 kcal
  • Proteini: 7 g
  • Masti: 9 g
  • Ugljikohidrati: 8 g

Ovo jelo je bogato vlaknima i proteinima, a uz minimalni udio ugljikohidrata, odličan je izbor za niskougljikohidratne dijete ili zdravi obrok.

Ključne riječi: tikvice s mozzarellom, psyllium ljuskice, low-carb recept, zdravi obrok, niskougljikohidratni recept, tikvice s sirom.

Share the Post:

Pogledajte još recepata

Caprese Torta – Čokoladna torta za osobe s dijabetesom

Ako tražite recept za zdraviji desert koji ne ugrožava vašu regulaciju glukoze, ova čokoladna torta...

Chia puding za osobe s dijabetesom

Sastojci (za jednu osobu): Dodatne opcije: Postupak: Nutritivni sastav (na osnovu osnovnih...

Mramorni kolač

Sastojci za mramorni kolač: Mokri sastojci: Suhi sastojci: Priprema: Nutritivni sastav prema ukupnoj...