Sastojci:
400 gr tikvica, 2 mozzarelle (250 gr), 2 jaja, 60 g finog jestivog škroba (gustina), 30g psyllium ljuskica, malo soli i papra, 1 žlica maslinovog ulja
Recept:
Izribati mozzarelu i tikvice, dodati jaja, brašno, psyllium i začine. Sve izmiješati i izliti u pleh na masni papir, žlicom poravnati. Peći na 200 C 25-30 minuta. Pred kraj posuti s malo ribane mozzarelle i peći još 5 minuta. Gotovo jelo rezati na trake i po želji umakati u domaći sok od rajčica.
Na količinu recepta: 855 g
- Energija: 1228 kcal
- Proteini: 63 g
- Masti: 73 g
- Ugljikohidrati: 68 g
Na 100 g:
- Energija: 144 kcal
- Proteini: 7 g
- Masti: 9 g
- Ugljikohidrati: 8 g