Sastojci:
dva srednja patlidžana (oko 800 gr)
Nadjev: 3 velike žlice (oko 50 ml) maslinovog ulja, 300 g mljevenog mesa, 1 crvena kapula, 1 režanj češnjaka, sol, papar, slatka crvena paprika, kurkuma, sjeckani peršin, oko 100 g pasirane rajčice
preljev: 2 jaja, 200 ml mlijeka
Priprema:
Patlidžane narežite na ploške (debljine oko 6-7mm), posolite ih i ostavite da odstoje oko sat vremena. Posušite ih potom kuhinjskim papirom. Složite ih na pleh koji ste obložili masnim papirom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 15 minuta. Na maslinovom ulju kratko prodinstajte nasjeckani luk i češnjak, te dodajte mljeveno meso. Miješati dok ne izgubi crvenu boju te začiniti (papar, crvena paprika, kurkuma, sol pažljivo jer ste posolili patlidžane). Dodati koncentrat rajčice, te ostavite da se lagano kuha 10-ak minuta dok se tekućina ne reducira. Na kraju dodajte sjeckani peršin. U vatrostalnu posudu složite red patlidžana, po njima rasporedite meso, te završite slojem patlidžana. Sve zalijte preljevom od jaja i mlijeka. Musaku pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
(Zadnjih 10-ak minuta možete još posuti s naribanim mozzarela sirom).
Musaku od patlidžana poslužite uz svježu salatu po želji.
Nutritivni sastav:
Na količinu recepta: 1797 g
Energija: 1516 kcal
Proteini: 102 g
Masti: 83 g
Ugljikohidrati: 96 g
Na 100 g:
Energija: 84 kcal
Proteini: 6 g
Masti: 5 g
Ugljikohidrati: 5 g