Sastojci: 3 jaja
100 g krem sira
prstohvat soli
15 g – 1 žlica (vrhom puna) psyllium ljuskica
20 g – 1 žlica (vrhom puna) tapioka brašna
Priprema: Pećnicu staviti grijati na 180 stupnjeva.
Jaja umutiti, dodati sir, psyllium i žlicu brašna. Dobro sve izmiješajte. Na papir za pečenje izliti smjesu, a špatulom je dobro razmazati kako bi bila što tanja i peći na 180oC kroz 10 minuta. Pečeno s papirom zarolati i potpuno ohladiti. Potom skinuti papir, ponovo zarolati i rezati na trakice.
Ovu tjesteninu kuhati kao klasičnu, u kipućoj zasoljenoj vodi, ali samo 10-20 sekundi, jer će se dovoljno raskuhati još u umaku koji pripremate uz njih. Ako napravite veću količinu, do korištenja može biti nekoliko dana u frižideru u nekoj kvalitetnoj plastici ili se može zamrznuti na papiru za pečenje, i potom spremiti.
Na količinu recepta: 285 g
Energija: 551 kcal
Proteini: 27 g
Masti: 37 g
Ugljikohidrati: 19 g
Na 100 g:
Energija: 193 kcal
Proteini: 10 g
Masti: 13 g
Ugljikohidrati: 7 g