Za građanstvo

Search

”Low carb” tjestenina  (~2 porcije)

Sastojci:  3 jaja
                100 g krem sira
                 prstohvat soli
                 15 g – 1 žlica (vrhom puna) psyllium ljuskica
                 20 g – 1 žlica (vrhom puna) tapioka brašna
                

Priprema: Pećnicu staviti grijati na 180 stupnjeva.
Jaja umutiti, dodati sir, psyllium i žlicu brašna. Dobro sve izmiješajte. Na papir za pečenje izliti smjesu, a špatulom je dobro razmazati kako bi bila što tanja i peći na 180oC kroz 10 minuta. Pečeno s papirom zarolati i potpuno ohladiti. Potom skinuti papir, ponovo zarolati i rezati na trakice.

Ovu tjesteninu kuhati kao klasičnu, u kipućoj zasoljenoj vodi, ali samo 10-20 sekundi, jer će se dovoljno raskuhati još u umaku koji pripremate uz njih. Ako napravite veću količinu, do korištenja može biti nekoliko dana u frižideru u nekoj kvalitetnoj plastici ili se može zamrznuti na papiru za pečenje, i potom spremiti.

Na količinu recepta: 285 g

Energija: 551 kcal

Proteini: 27 g

Masti: 37 g

Ugljikohidrati: 19 g


Na 100 g:

Energija: 193 kcal

Proteini: 10 g

Masti: 13 g

Ugljikohidrati: 7 g

Facebook
Twitter