Low-Carb Tjestenina od Jaja i Krem Sira

Ova niskokalorična i hranjiva tjestenina savršen je izbor za sve koji žele uživati u tjestenini, ali bez viška ugljikohidrata. Brzo se priprema, a njezina tekstura podsjeća na klasičnu tjesteninu, dok je u isto vrijeme bogata proteinima i zdravim mastima. Idealna je za dijabetičare i sve koji prate niskougljikohidratnu prehranu.

Sastojci:

  • 3 jaja
  • 100 g krem sira
  • Prstohvat soli
  • 15 g (1 žlica vrhom puna) psyllium ljuskica
  • 20 g (1 žlica vrhom puna) tapioka brašna

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 180°C.
  2. U zdjeli umutite jaja, a zatim dodajte krem sir, psyllium ljuskice, prstohvat soli i tapioka brašno. Dobro sve izmiješajte kako bi smjesa bila glatka i homogena.
  3. Na papir za pečenje izlijte smjesu i špatulom je ravnomjerno razmažite kako bi bila što tanja.
  4. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C oko 10 minuta, dok ne postane čvrsta i lagano zlatna.
  5. Pečeni složeni papir sa smjesom zarolajte i potpuno ohladite. Zatim skinite papir i ponovno zarolajte smjesu u obliku rolade, a potom je narežite na trakice.

Kuhanje tjestenine: Tjesteninu kuhajte u kipućoj, zasoljenoj vodi samo 10-20 sekundi, jer će se dovoljno raskuhati tijekom pripreme umaka. Ako pripremate veću količinu, ovu tjesteninu možete čuvati u frižideru nekoliko dana u hermetički zatvorenoj posudi ili je zamrznuti na papiru za pečenje i potom pohraniti.

Nutritivni sastav na količinu recepta (285 g):

  • Energija: 551 kcal
  • Proteini: 27 g
  • Masti: 37 g
  • Ugljikohidrati: 19 g

Nutritivni sastav na 100 g:

  • Energija: 193 kcal
  • Proteini: 10 g
  • Masti: 13 g
  • Ugljikohidrati: 7 g

Ova tjestenina je savršena za sve koji žele uživati u tjestenini, ali uz minimalan udio ugljikohidrata. Isprobajte je u kombinaciji s omiljenim umakom i uživajte u savršenom, zdravom obroku.

Ključne riječi: low-carb tjestenina, tjestenina bez ugljikohidrata, recept za niskokaloričnu tjesteninu, niskougljikohidratna prehrana, zdrav obrok, dijetalna tjestenina, psyllium ljuskice, tapioka brašno.

Share the Post:

Pogledajte još recepata

Mramorni kolač

Sastojci: Mokri sastojci: Suhi sastojci: Priprema: Nutritivni sastav prema ukupnoj količini:...

Sipa na crno s orzom i bobom

Pripremite ukusno i nutritivno uravnoteženo jelo koje je idealno za dijabetičare. Ovaj tradicionalni...

Kremasti pire od cvjetače i graška

Ovaj ukusni i lagani pire idealan je prilog za dijabetičare, kombinirajući nisku razinu...