Sipa (cca 700 grama) se očisti od kosti i iznutrice i opere (čistoga oko 450 g ). Dio površinske kože možete skinuti ako želite da vam meso sipe bude potpuno svijetlo. Sačuvajte crnilo. Zažutiti na maslinovom ulju (0,5 dl) 1 veću ili dvije manje glavice luka i dinstati do zlatne boje. Dodati 2-3 režnja češnjaka. Ubrzo nakon toga dodajte sipu rezanu na kocke i kuhajte 10-ak min. Nakon toga
ulijte 1dl bijelog vina i pustite da zakuha. Dodajte prstohvat soli, malo papra, pasirane rajčice i crnilo. Dinstati sve zajedno na laganoj vatri još 15-ak minuta. 10 dag orza i 20 dag boba napola skuhati u blago posoljenoj vodi i zatim je pomiješati sa šugom od sipe te dodati nascjekani peršin. Nadolijevati toplu vodu tek toliko da je umjereno juhasto (ako imate riblji temeljac još bolje) da se orzo i bob dokraja skuhaju.
1 porcija 25g UH
Na količinu recepta: 882 g
Energija: 1406 kcal
Proteini: 102 g
Masti: 49 g
Ugljikohidrati: 106 g
Na 100 g:
Energija: 159 kcal
Proteini: 12 g
Masti: 6 g
Ugljikohidrati: 12 g
Naše ostale recepte pronađite ovdje 🙂