Polpete od tunjevine s grčkim jogurtom i zobenim pahuljicama

Ukusne i hranjive polpete, savršen izbor za osobe s dijabetesom. Ovo jelo bogato je proteinima, zdravim mastima i vlaknima, uz nisku razinu ugljikohidrata, čineći ga idealnim obrokom za uravnoteženu prehranu.

Sastojci (za 16 polpeta):

  • Grčki jogurt: 150 g
  • Jaja: 2 kom
  • Konzervirana tunjevina: 2 konzerve (210 g ocijeđene mase)
  • Zobene pahuljice: 100 g
  • Sol, papar i svježi peršin: po ukusu
  • Maslinovo ulje: za pečenje

Priprema:

  1. Ocijedite tunjevinu od viška ulja i stavite je u veću zdjelu.
  2. Dodajte jaja, grčki jogurt, sol, papar i sjeckani svježi peršin. Dobro promiješajte dok smjesa ne postane homogena.
  3. Umiješajte zobene pahuljice i sjedinite sve sastojke kako biste dobili kompaktnu smjesu.
  4. Vlažnim rukama oblikujte polpete (oko 16 komada).
  5. U tavi zagrijte malo maslinovog ulja i pecite polpete po dvije minute sa svake strane dok ne poprime zlatno-smeđu boju.

Nutritivne vrijednosti (na ukupnu količinu – 16 polpeta):

  • Energija: 1400 kcal
  • Proteini: 90,7 g
  • Masti: 83,5 g
  • Ugljikohidrati (UH): 68,5 g

Na 1 polpetu:

  • Energija: 88 kcal
  • Proteini: 5,6 g
  • Masti: 5,2 g
  • Ugljikohidrati (UH): 4,3 g

Savjet: Polpete poslužite uz prilog poput salate od svježeg povrća ili umak od grčkog jogurta s limunom i začinskim biljem. Savršene su za lagani ručak, večeru ili kao zdrava opcija za užinu.

ključne riječi: polpete od tunjevine, recept za dijabetičare, zobene pahuljice, zdravi obrok s niskim UH, proteini u prehrani, tunjevina recept.

Share the Post:

Pogledajte još recepata

Mramorni kolač

Sastojci: Mokri sastojci: Suhi sastojci: Priprema: Nutritivni sastav prema ukupnoj količini:...

Sipa na crno s orzom i bobom

Pripremite ukusno i nutritivno uravnoteženo jelo koje je idealno za dijabetičare. Ovaj tradicionalni...

Kremasti pire od cvjetače i graška

Ovaj ukusni i lagani pire idealan je prilog za dijabetičare, kombinirajući nisku razinu...