250 g cvjetače (kaul)
1 žlica maslinovog ulja (ili masla)
malo mlijeka (30 ml)
Cvjetaču operite i narežite na manje komadiće. U posudi za parenje stavite vodu sa žličicom soli, komadiće cvjetače te poklopite i parite dok skroz ne omekšaju (oko 15 minuta). Prebacite u posudu u kojoj možete usitniti štapnim mikserom, dodajte maslinovo ulje ili maslac po vašem izboru, malo mlijeka, sol i papar te usitnite do kremaste teksture. Po želji začinite dodatno nekim od svježih ili suhih začina (svježi kopar, vlasac, timijan, češnjak ili
kratko prepržena kadulja).
Nutritivni sastav na količinu
recepta 310 g/ na 100 g:
Energija: 218 kcal/ 70 kcal
Proteini: 6 g/ 2 g
Masti: 17 g/ 5 g
Ugljikohidrati: 15 g/ 5 g
Naše ostale recepte pronađite ovdje 🙂