Proteinski Kruh sa Sjemenkama

proteinski kruh

Ovaj zdravi, proteinski kruh s bogatstvom sjemenki i zobenih pahuljica izvrstan je izbor za one koji žele uživati u kruhu s nižim udjelom ugljikohidrata, a visokim udjelom proteina. Posni sir, jaja i sjemenke čine ga bogatim izvorom proteina, a ujedno je ukusan i zasitan.

Sastojci:

  • 200 g posnog sira
  • 2 jaja
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice soli
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 100 g sjemenki (chia, bundeva, suncokret, sezam, lan)
  • 100 g zobenih pahuljica

Priprema:

  1. U zdjeli pomiješajte posni sir, jaja, maslinovo ulje, sodu bikarbonu i sol dok ne dobijete homogenu smjesu.
  2. Dodajte zobene pahuljice i sjemenke po vašem izboru i dobro promiješajte sve sastojke.
  3. Prebacite smjesu u zdjelu za pečenje obloženu papirom za pečenje. Po želji, pospite bućinim ili suncokretovim sjemenkama na vrhu i nježno ih utisnite u smjesu.
  4. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 150°C oko 40 minuta, dok ne postane zlatno smeđi i čvrst na dodir.
  5. Ostavite da se ohladi prije rezanja.

Nutritivni sastav na 100 g:

  • Energija: 252 kcal
  • Masti: 16 g
  • Ugljikohidrati: 16 g
  • Proteini: 11 g

Ovaj kruh je bogat proteinima i zdravim mastima, a uz sjemenke i zobene pahuljice, pruža vlakna i odličan okus. Idealno je rješenje za niskougljikohidratnu prehranu ili kao dodatak vašem svakodnevnom obroku.

Ključne riječi: proteinski kruh, niskougljikohidratni kruh, kruh sa sjemenkama, zdravi kruh, kruh sa sirom, niskokalorični kruh, visoki proteini.

Share the Post:

Pogledajte još recepata

Caprese Torta – Čokoladna torta za osobe s dijabetesom

Ako tražite recept za zdraviji desert koji ne ugrožava vašu regulaciju glukoze, ova čokoladna torta...

Chia puding za osobe s dijabetesom

Sastojci (za jednu osobu): Dodatne opcije: Postupak: Nutritivni sastav (na osnovu osnovnih...

Mramorni kolač

Sastojci za mramorni kolač: Mokri sastojci: Suhi sastojci: Priprema: Nutritivni sastav prema ukupnoj...