Sastojci
- 100 g krem sira (ABC, Philadelphia…)
- 3 jaja
- 1 žličica praška za pecivo
- malo soli
Priprema
1. Odvojite bjelanjke i žumanjke.
2. Napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka i malo soli, a u drugoj zdjeli umutite žumanjke, sir i prašak za pecivo do glatke smjese.
3. Pažljivo stavljajte malo po malo smjese od žumanjka i sira u snijeg od bjelanjka i polako miješajte žlicom (da bi zadržali zrak u smjesi).
4. Uzimajte žlicom smjesu i stavljajte je na pleh obložen papirom za pečenje, ovisno o veličini koju želite napraviti.
5. Pospite sjemenkama lana, sezama ili začinima po želji.
6. Pecite 25 minuta na 160 C u prethodnoj zagrijanoj pećnici, odnosno dok ne dobiju zlatno žutu boju.
Nutritivni sastav izraženo na 100 g
Energija: 200 kcal
Masti: 17 g
Ugljikohidrati: 2 g
proteini: 10 g