Za građanstvo

Search

ZAMJENE ZA TJESTENINU- Shirataki tjestenina

Shirataki tjestenina je napravljena od brašna azijske biljke Amorphophallus konjac, Araceae.

Tjestenina sadrži samo 7 kcal/100 g i što je najvažnije, ne sadrži ugljikohidrate i masnoću, ali zato obiluje vlaknima. Gotovo prozirni, bijeli rezanci imaju neutralan okus što ih čini savršenima za kombiniranje sa šarolikim namirnicama, a najukusniji su u gustim ili kremastim umacima ili juhama.

Priprema:

Shirataki tjesteninu ocijedimo, dobro isperemo tekućom vodom i kuhamo 2-3 minute u kipućoj vodi. Nakon kuhanja tjesteninu potpuno osušimo tako da ju stavimo u kuhinjsku krpu, ili ju pečemo oko 2 minute u tavi bez ulja da voda ispari. Dok voda ne ispari vrlo je važno da tjesteninu cijelo vrijeme miješamo. Što ih bolje osušimo, više će preuzeti okusa umaka. Isušene rezance umiješamo u pripremljeni umak. Kuhamo ih 3 minute, da upiju okus i miris umaka.

Facebook
Twitter