Dijabetički Cheesecake s Bademovom Podlogom i Svježom Kremom

Ovaj ukusni dijabetički cheesecake idealan je za sve koji žele uživati u slasticama bez straha od povišenog šećera u krvi. Bez dodatnog šećera, s niskim udjelom ugljikohidrata, a bogat izvorom proteina i zdravih masti, ovaj kolač je prava poslastica za dijabetičare i sve koji prate zdrav način prehrane. Slijedite ovaj jednostavan recept i uživajte u savršenoj ravnoteži okusa i teksture!

Sastojci za podlogu:

  • 200 g bademovog brašna
  • 75 g rastopljenog maslaca
  • 20 g kakaa u prahu
  • Eritrol ili stevia po ukusu (preporučujemo eritrol za suptilnu slatkoću)
  • Prstohvat soli

Upute za pripremu podloge:

  1. Zagrijte pećnicu na 175°C.
  2. Obložite kalup za tortu papirom za pečenje.
  3. U zdjeli pomiješajte bademovo brašno, rastopljeni maslac, kakao, eritrol (ili stevia) i prstohvat soli.
  4. Smjesu ravnomjerno utisnite u pripremljeni kalup.
  5. Pecite podlogu 10 minuta na 175°C, dok ne postane čvrsta i lagano zlatna.

Sastojci za kremu:

  • 900 g sira (polovica ABC sira, polovica svježeg sira)
  • 3 jaja
  • Sok od pola limuna
  • 100 g eritrola
  • 10 kapi stevie

Upute za pripremu kreme:

  1. U velikoj zdjeli, istucite sir i eritrol dok ne postane glatko.
  2. Dodajte jedno po jedno jaje, miješajući nakon svakog.
  3. Dodajte sok i koricu limuna te dobro promiješajte kako bi se svi sastojci povezali.
  4. Smjesu prelijte preko prethodno pečene podloge od bademovog brašna.
  5. Pecite tortu još 45 minuta na 175°C dok krema ne postane čvrsta i lagano pozlati.

Sastojci za gornju kremu:

  • 300 g kiselog vrhnja
  • Eritrol ili stevia po ukusu (preporučujemo eritrol za uravnoteženu slatkoću)

Upute za završnu kremu:

  1. Pomiješajte kiselo vrhnje i eritrol (ili stevia) po ukusu.
  2. Prelijte kremu preko torte.
  3. Ostavite tortu u ugašenoj pećnici još 5 minuta kako bi se gornja krema lijepo stisnula.

Nutritivni sastav po količini recepta (1678 g):

  • Energija: 3847 kcal
  • Proteini: 163 g
  • Masti: 326 g
  • Ugljikohidrati: 64 g

Nutritivni sastav na 100 g:

  • Energija: 229 kcal
  • Proteini: 10 g
  • Masti: 19 g
  • Ugljikohidrati: 4 g

Ovaj cheesecake savršen je za sve dijabetičare, a i za sve one koji žele uživati u zdravim i niskokaloričnim poslasticama! Ne sadrži šećer, a s visokim udjelom proteina i zdravih masti, bit će savršen dodatak vašoj prehrani.

Ključne riječi: dijabetički cheesecake, recept za dijabetičare, niskokalorični desert, zdrav cheesecake, dijabetički desert, niskougljikohidratni kolač, bademovo brašno, eritrol, stevia.

Share the Post:

Pogledajte još recepata

Mramorni kolač

Sastojci: Mokri sastojci: Suhi sastojci: Priprema: Nutritivni sastav prema ukupnoj količini:...

Sipa na crno s orzom i bobom

Pripremite ukusno i nutritivno uravnoteženo jelo koje je idealno za dijabetičare. Ovaj tradicionalni...

Kremasti pire od cvjetače i graška

Ovaj ukusni i lagani pire idealan je prilog za dijabetičare, kombinirajući nisku razinu...