Skip to content
Naslovnica
Dijabetes
Prehrana
Štitnjača
Ostale Endokrinološke Bolesti
Osteoporoza i Kalcij
Kolumna
O nama
U medijima
Naš tim
Naslovnica
Dijabetes
Prehrana
Štitnjača
Ostale Endokrinološke Bolesti
Osteoporoza i Kalcij
Kolumna
O nama
U medijima
Naš tim
Mala škola prehrane
Ugljikohidrati
Obrok i brojenje UH
Masti, proteini i ostalo
Kvaliteta ugljikohidrata u prehrani osoba s dijabetesom
Kvaliteta ugljikohidrata važan je čimbenik u svakodnevnoj prehrani, posebno za osobe s dijabetesom...
Škrobno povrće u prehrani: vrste, nutritivne vrijednosti i savjeti
Škrobno povrće u prehrani važan je izvor složenih ugljikohidrata, vitamina, vlakana i biljnih...
Žitarice u prehrani: vrste, vrijednost i savjeti za sigurnu konzumaciju
Žitarice u prehrani igraju ključnu ulogu kao izvor energije, vlakana, vitamina i minerala. Njihova...
Što su ugljikohidrati?
Ugljikohidrati (UH) su organske molekule građene od ugljika, kisika i vodika, a pored brojnih...
Smanjenje Unosa Ugljikohidrata: Savjeti za Svakodnevnu Prehranu
Povrće – ključna namirnica za smanjenje unosa ugljikohidrata Povrće uglavnom obuhvaća namirnice s...
Mliječni Proizvodi i Dijabetes: Sve što Trebate Znati o Prehrani
Skupina mlijeka i mliječnih proizvoda Ovoj skupini namirnica pripadaju sve vrste svježeg i...
Skupine Namirnica kod Dijabetesa: Kako Planirati Obrok po Jedinicama UH
Što su skupine namirnica? Sva hrana je podijeljena u 6 skupina namirnica unutar kojih sve namirnice...
Rezistentni Škrob: Zdravstvene Koristi i Kako Ga Unositi
Što je rezistentni škrob? Rezistentni škrob je vrsta škroba koja, zbog visokog udjela amiloze, nije...
Voće i Dijabetes: Preporuke za Sigurnu i Zdravu Konzumaciju
Sastav i prednosti voća Voće je skupina namirnica bogata vitaminima, mineralima, vlaknima i...
Broj Obroka Kod Dijabetesa: Vodič za Pravilnu Raspodjelu Prehrane
Broj obroka kod dijabetesa i vremenski razmak Broj obroka kod dijabetesa i vremenski razmak između...
Planiranje Obroka za Dijabetes: Kako Pravilno Složiti Tanjur
Planiranje obroka za osobe sa šećernom bolešću Planiranje obroka za osobe sa šećernom bolešću zna...
Skupine Namirnica kod Dijabetesa: Kako Planirati Obrok po Jedinicama UH
Što su skupine namirnica? Sva hrana je podijeljena u 6 skupina namirnica unutar kojih sve namirnice...
Alkohol i šećerna bolest: što treba znati?
Alkohol i šećerna bolest tema su o kojoj je važno govoriti s posebnom pažnjom. Alkohol je tvar koja...
Sladila za osobe s dijabetesom: što smiju, a što trebaju izbjegavati?
Sladila za osobe s dijabetesom pomažu u održavanju regulacije glukoze u krvi, ali njihov odabir...
Proteini u prehrani osoba s dijabetesom
Proteini u prehrani osoba s dijabetesom ključni su za održavanje mišićne mase, stabilnu razinu...
Masti u prehrani osoba s dijabetesom
Masti (M) predstavljaju rezervni izvor energije za naš organizam, sudjeluju u izgradnji stanica i...
Proteini u Prehrani: Uloga, Izvori i Smjernice za Osobe sa Šećernom Bolešću
Uloga proteina u organizmu Proteini ili bjelančevine predstavljaju glavni građevni materijal našeg...
Kako održati zadovoljavajuću regulaciju šećerne bolesti tijekom blagdana, a pritom uživati u njima?
1. Osigurajte dovoljno lijekova i pomagala Osigurajte dovoljnu količinu lijekova i pomagala kao što...
Rezistentni Škrob: Zdravstvene Koristi i Kako Ga Unositi
Što je rezistentni škrob? Rezistentni škrob je vrsta škroba koja, zbog visokog udjela amiloze, nije...
Akrilamid u Hrani: Kako Ga Izbjeći i Što Trebate Znati
Akrilamid je spoj koji se može formirati u određenim namirnicama tijekom pečenja ili prženja na...
Kako Čitati Deklaracije: Cjelovit Vodič za Sigurnije Odabire
Pravilno čitanje i razumijevanje nutritivnih deklaracija jedan je od preduvjeta zdravijih...